Beeping

5 neverjetnih trikov za čiščenje, ki jih morate poznati

5 neverjetnih trikov

Predstavljajte si naslednjo situacijo: četrtek, ura je osem zvečer. V pomivalnem koritu se nabira umazana posoda, ki je ostala še od včerajšnjega kosila, v hladilniku je plesen priredila pravo zabavo, vi pa ste popolnoma izčrpani.

Vemo – čisto stanovanje je težko vzdrževati, običajno nam vzame še tisto malo prostega časa, ki nam ga ostane po službi.

Pa v resnici ni treba tako garati za čistočo doma – Beeping je vas opravil domačo nalogo in pri naših beeperjih zbral 5 najboljših nasvetov in bližnjic do čistega doma. Morda vam ne bodo spremenili življenje, vendar pa ga bodo sigurno olajšali.

Očistite leseno rezalno desko z limono in soljo

Rezalno desko natrite z limoninim sokom in soljo ter pustite stati 10 min. Po pretečenem času desko obrišite s čisto gobico. To bo uničilo vse mikrobe, ki se nahajajo na deski in poskrbelo za prijeten, svež vonj. Preprost in naraven način do čiste rezalne deske.

Z zobno pasto dosežite belino starih superg

Verjetno ima vsak od nas doma najljubši par belih super od katerih se kar ne moremo ločiti, čeprav jih je že načel zob časa. Osvežite jih z naslednjim trikom: navlažite jih z vodo, nato pa jih skrtačite s staro zobno krtačko in zobno pasto. To bo odstranilo vso umazanijo, ki se je s časom nabrala na supergah in poskrbelo, da se bodo svetile kot nove.

Uporabite belo vino, da odstranite madeže rdečega

Ravno, ko je zabava na višku, se zgodi nesreča – po svoji najljubši bluzi polijete rdeče vino. Prijatelji vas poskušajo potolažiti z izgovori kot so “saj ni tako hudo”, “posuj madež s soljo in moli, da gre stran” in na koncu “bluza je uničena, vrzi jo proč.”

Beeping ima za vas drugo rešitev – dokler je madež se moker, ga polijte z belim vinom in ga nato nežno popivnajte (ne drgnite!). Verjetno boste na koncu dišali bolj po sivem pinotu kot po Chanelu no.5, vendar lahko to reši vašo najljubšo bluzo.

Očistite gobice s pomočjo mikrovalovne pečice

Gobice lahko s časoma postanejo precej…hm…nagnusne. Čeprav jih uporabljamo za čiščenje posode in različnih površin, pa je njihova vlažna in topla površina pravi magnet za nastanek mikrobov.

Kako gobice najlažje dezinficirati? Položite jih v mikrovalovko in jih na najvišji temperaturi grejte 2 minuti. To bo uničilo 99% odstotkov baterij, v kolikor se počutite aventuristične, pa jih lahko grejete 4 minute, to bo ubilo še tisti preostal odstotek. Malo opozorilo: poskrbite, da bo gobica mokra, preden jo položite v mikrovalovko, drugače se bo vžgala. No, tudi tako lahko poskrbite za mikrobe 😉

Poskrbite za čistočo wc-ja s Coca-Colo

Ste vedeli, da je Cola-Cola tako kisla, da jo lahko uporabite za čiščenje praktično česarkoli? (Izjema so vaši zobje – implantanti so dragi). Ko boste naslednjič odpri plastenko Coca-Cole, jo rajši zljite v wc in pustite stati deset minut; nato vzemite wc krtačko in zdrgnite notranjost školjke. Čarovnija, kaj ne?


Pomagajte si s s temi in drugimi triki (ki jih najdete na našem blogu), da bo ohranjanje čistoče doma lažje. Če pa vam kljub temu zmanjkuje časa….mi smo le en klik stran 🙂

Comments are closed.