Beeping

Čiščenje kopalnice: 5 nasvetov kako očistiti kopalnico

Čiščenje kopalnice

V povprečju vsak od nas obišče kopalnico 6 do 7 krat dnevno. Vemo, da ne rabimo izgubljati besed kako pomembni sta higiena in čistoča v tem prostoru. Skozi čas pa se lahko kljub rednemu čiščenju, pojavijo neprijetne vonjave. Na prvo žogo bi hitro uteho iskali v osvežilcu zraka, ki bi sicer kratkoročno pomagal, ampak se z njegovo uporabo na dolgi rok neprijetnih vonjav ne bi znebili. Beeping je posebej za vas pripravil pet idej in zamisli kako hitro in učinkovito do sijoče in dišeče kopalnice.

Soda bikarbona (absorber vonjav): Skodelico sode bikarbone postavite na okensko polico v kopalnici ali pa v bližino umivalnika. Vpila bo večino neprijetnih vonjav. Da bi zagotovili stalno svežino jo zamenjajte enkrat mesečno. Bi želeli kaj bolj posebnega? Poskusite z žličko sode bikarbone, dvema žličkama vode, žličko kisa in desetimi žličkami eteričnega olja. Vse skupaj zmešajte in poškropite enkrat dnevno.

Limona (večna rešiteljica): Hitro in enostavno. Narežite limono na rezine. Rezino odložite na poličko ali jo preprosto spustite v WC. Limona odlično absorbira in nevtralizira neprijetne vonjave.

Eterična in dišeča olja: Zakaj bi jih uporabljali le v dnevni sobi ali spalnici? Vonj sivke, limonine trave ali cvetov pomarančevca naj zadiši tudi v vaši kopalnici. Preprosto nakapajte nekaj kapljic olja skupaj z vodo v priročen svečnik ali kozarec s pecljem.

Alkohol (ni zgolj le za cocktaile): Zveni noro, a je resnično. Vodka ni le za poletne zabave. Z njo se lahko znebite tudi neprijetnih vonjav. Kupite najcenejšo vodko in jo nalite v razpršilec, nakapljajte nekaj kapljic eteričnega olja in malo vode. Ta zmes bo delovala kot naravni osvežilec zraka, ki bo poskrbel za presenečenje.

Beeping trik za dišečo WC školjko: Skodelico sode bikarbone zmešajte s skodelico koruznega škroba in limoninega soka. Dobro premešajte in dodajte 2 do 3 žličke vode ter še enkrat dobro mešajte. Ne to ni testo za peko, to je prava wc bombica. 😉 Dodajte 10 kapljic limoninega soka ter par kapljic eteričnega olja. Ponovno zmešajte in zmrznite v skrinji. Nato jo spustite v svojo WC školjko. Potrebno je le še izpiranje in rezultat bo tu. Presenečeni boste.

Toliko z naše strani. Hitre in učinkovite rešitve za dišečo kopalnico vsak dan!

Comments are closed.