Beeping

Čiščenje oken v 6 preprostih korakih!

čiščenje oken

Ste vedeli, da je čiščenje oken najmanj priljubljeno domače opravilo? Razlog tiči v zahtevnosti in trajanju čiščenja, saj se posledica slabo očiščenih oken jasno vidi v obliki lis. To opravilo sicer lahko olajša čistilec oken (posebna naprava za čiščenje stekel), ki pa ponavadi predstavlja (pre)visok finančni zalogaj, če želimo kupiti kvalitetnega.

Da bo čiščenje karseda učinkovito smo pripravili spodnje nasvete.

Naročite čiščenje Beeping in letos čiščenje oken prejmite BREZPLAČNO! Akcija je časovno omejena!

1. Izberite suh in oblačen dan

Gotovo ste že kdaj čistili okna na vroč poletni dan in opazili, da se čistilo posuši še predno ga uspete dobro razporediti in pobrisati. Posledica so še težje odstranljive lise in zasušeni madeži.

Nasvet: v kolikor vreme nikakor noče sodelovati z vami (lepega vremena smo seveda vsi veseli) predlagamo, da čiščenje opravljate v zgodnjih jutranjih urah, ko so tudi steklene površine še hladnejše. Tisti, ki pa zjutraj raje malo dlje poležite in vam ta nasvet ne koristi, se čiščenja oken lotite na senčni strani stanovanja.

2. Najprej odstranite umazanijo in prah

Preden se lotite čiščenja stekel je potrebno odstraniti umazanijo, ki lahko povzroči še več dodatnega dela. Z okenskih okvirov obrišite prah in delce umazanije z omelom ali sesalnikom (uporabite nastavek za fino sesanje). To bo preprečilo, da se prah v stiku s čistilom spremeni v blatno zmes, ki jo boste nehote prenesli na steklene površine.

Kupujete nov sesalnik? Poglejte si nasvete na kaj paziti pri nakupu. Kliknite tukaj!

Če vaša steklena površina izgleda še posebej umazana in prekrita s prahom jo pred čiščenjem s čistili umijte z vročo vodo in krpico, ki bo namenjena zgolj temu.

Ne pozabite očistiti tudi žaluzij in notranjega dela rolet – prah z njih se seveda lahko prenese na vaše sveže očiščeno okno. Pri čiščenju žaluzij bodite nežni in uporabite omelo ali specialni pripomoček za čiščenje žaluzij.

Dodaten nasvet: čista okna bodo prišla še dodatno do izraza s sveže očiščenimi zavesami. Pred čiščenjem oken z vseh odstranite zavese, jih umijte in bodo le-te do večera že pripravljene, da ponovno okrasijo vaš dom.

3. Izberite pravo čistilo za steklo – ne varčujte z njim

Ena največjih napak, ki jo delamo je uporaba premajhne količine čistila. Tega je potrebno uporabiti še več pri oknih, ki niso bila očiščena že dlje časa (npr. Podstrešna okna). Le dovoljšna količina bo zagotovila, da čistilo učinkuje kot predvideno in odstrani vse madeže. Če le-teh ne odstranimo v prvem brisanju, postopek ponovite.

Uporabite kakovostne razpršilnike, da se čistilo primerno razporedi in zajame celotno stekleno površino.

Za tiste z ustvarjalno žilico: čistilo za steklo lahko izdelate doma tudi sami.

Kaj boste potrebovali?

  • 2 skodelici vode
  • ½ skodelice alkoholnega ali jabolčnega kisa
  • ¼ skodelice  70- odstotnega alkohola

Sestavine dobro premešajte in vlijte v razpršilno stekleničko. Ne pozabite le-te dobro označiti, če jo hranite na dosegu rok vaših najmlajših.

4. Za čiščenje uporabite mikrofibro 

Za najboljši učinek uporabite za pomivanje oken krpo iz mikrovlaken. Te krpe imajo visoko vpojnost, so preproste za umivanje ter očistijo steklo brez lisastih madežev. Beeping čistilci prisegajo na profesionalne vileda PVAmicro krpe zaradi njihove trajnosti in zanesljivosti.

Če ste eden tistih, ki prisega na papirnate brisače ali pa mikrofibre nimate pri roki bodite pozorni kakšne brisačke uporabite. Verjamemo, da se vam je že zgodilo, da so po brisanju na oknu ostala vlakna teh brisačk ali pa so se te med pomivanjem oken trgale.

5. Pozabite na brisalce

Veliko profesionalnih čistilcev in čistilnih servisov prisega na uporabo brisalcev – še posebej, ko pride do oken večje površine. Uporaba teh je zahtevnejša v kolikor želite zagotoviti brezhiben rezultat – v ta namen Beeping dodatno usposablja svoje čistilce za uporabo celotne profesionalne opreme, ki jo za čiščenje doma zagotovimo mi.

Kaj vse zagotovi Beeping in kako so naši čistilci preverjeni ter usposobljeni, preverite s klikom tukaj.

Uporaba brisalcev prinaša eno izmed posledic, ki jo brez predhodnega premisleka pozabi večina uporabnikov – odvečna tekočina se med brisanjem izteka na tla ter po okenskih okvirih, ki potrebujejo kasneje dodatno čiščenje in brisanje.

6. Za konec

Čiščenje oken je opravilo, ki se ga navadno lotevamo enkrat ali dvakrat letno. Ker gre za navadno zoprno opravilo se vse več ljudi odloča, da delo prepusti profesionalcem, ki delo opravijo zanesljivo in s primerno opremo.

Naročite čiščenje Beeping in letos čiščenje oken prejmite BREZPLAČNO! Akcija je časovno omejena!

Comments are closed.