Beeping

Kaj o Beepingu pravi naša zvesta stranka?

naše zveste stranke

Beepingova misija je že od vsega začetka jasna: ustvarjamo čas za prijetnejše stvari v življenju. Veseli smo, da lahko to ponudimo vedno večjemu številu strank. Ena izmed njih se je prijazno odzvala našemu vabilu na pogovor. 

Pa začnimo z najbolj osnovnim vprašanjem: kdo ste, s čim se ukvarjate?

Sem Katja Goljevšček in imam svoje podjetje, ki se ukvarja z vsebinskim marketingom, pisanjem tekstov v različnih jezikih ter drugo podporo naročnikom, ki jo v povezavi s teksti potrebujejo. Čiščenja ne maram opravljati, zato mi je prosti čas (ki ga praktično nimam) škoda zapravljati zanj.

Torej nimate tradicionalnega osemurnega delavnika?

Kaj je že to? (smeh) Sicer poznam nekaj ljudi, ki še imajo takšne službe, vendar pa mene ni med njimi. Moj delavnik je zelo razgiban, prilagaja pa se predvsem obsegu dela. Dejstvo je, da če ne opravim naročil, nisem plačana. Tudi daljšega dopusta si nisem privoščila že zadnjih pet let. V službi se ravno sedaj soočamo z izzivom, saj gre sodelavka naslednje leto za tri tedne na dopust v Kolumbijo in to potegne za seboj ogromno usklajevanja. Biti tri tedne brez oblikovalke bo kar pestro, saj delamo oglase, ogromno embalaže in druge vsebine za naročnike.

Kako potem usklajujete službo, družino in prosti čas? Je to težavno?

Moram reči, da mi je uspelo najti kar v redu način znotraj nemogočega, ni pa enostavno. Potrebna je organizacija. Sem samska in imam dva majhna otroka ter devetmesečno labradorko, zraven moram skrbeti pa še za hišo z vrtom, podjetje in pa startup. Torej je kar naporno, včasih se mi zdi, da delam do zore. (smeh)

Kar si ne pustim, je, da bi žrtvovala čas, ki ga imam na voljo z otrokoma. Čas, ki ga preživimo skupaj, je kvaliteten in od tega ne odstopam. Ko smo skupaj, ni računalnikov, nimamo tablic, tudi televizor ostane ugasnjen. Med obrokom nimam pri sebi telefona.

Kako pa dojemate uporabo storitev Beepinga; vam to predstavlja luksuz ali nujo?

Ja, seveda je neke vrste luksuz, ampak nikoli ne bi šla zbijati cene, saj je delo dobro in kvalitetno opravljeno in zadaj je en kup operacij, za katere jaz kot stranka ne vem. Vse uredite tako, da ustreza meni. Nudite ogromno stvari, ki jih pri neki gospe z vasi ne bi dobila: garancija na kakovost, pa recimo to, da se je dalo čiščenje opraviti tudi na praznik in pa ko naša stalna beeperka Slavica ni mogla priti, ste poslali drugo. To mi ogromno pomeni, saj mi prihrani skrbi. Drugi vidik, ki mi veliko pomeni, je, da zadaj stoji firma, saj imaš lahko z čistilci, ki delajo na črno, zelo dobre ali pa zelo slabe izkušnje, slišiš vse mogoče zgodbe. Tega pa pri vas ni in to pomeni, da na določene stvari ni potrebno misliti.

Kaj pa mišljenje, da čistiti pa ja zna vsak in da je brez veze najeti nekoga, da to opravi namesto tebe?

Dobro opravljeno delo je dobro opravljeno delo. In mislila sem, da znam čistiti, pa ne znam. Slavica očisti v parih urah kvadraturo, ki bi meni vzela dan in pol. Pa še pred tem bi bila slabe volje in po koncu čiščenja utrujena. Torej ne gre, da bi kar vsak prijel za metlo in bi bilo to to.

Mi je pa strašna motivacija, da si to lahko privoščim. Ne znam povedati, kako zelo mi to olajša življenje! Razbremeni me, čisto je, ne da bi na to sploh pomislila. Prej so naše nedelje zgledale tako, da smo  zjutraj vstali, potem pa čistili dobre štiri ure. Potem pa še majhna otroka in pes, lahko si mislite, da je bilo čez par dni spet isto. In kaj imaš potem od skupnega časa?

Kakšen pa je vaš odnos z beeperko Slavico, glede na to, da pri vas vedno čisti ona?

Meni se zdi super punca, zelo prijazna. Mi je pa zanimivo, kako jo dojemata otroka. Doma imata še vedno neke zadolžitve tudi glede čiščenja, da pridobita delovne navade, vendar pa sta Slavico sprejela kot neko zelo pozitivno spremembno v našem življenju. Večkrat tudi vprašata, kdaj pride ali pa pokomentirata, kako lepo jima je postlala postelji.

Prej ste omenili, da je enkrat namesto Slavice prišla druga beeperka. Vam je bilo kaj zoprno spustiti nekoga drugega v hišo?

Joj ne, z Andrejo (nadomestna beeperka) sva se še dodatno pogovorili in dobila sem občutek, da se je še ekstra potrudila, da ja ne bi naredila slabše kot Slavica. Na koncu je prosila, če lahko pregledam, če je vse v redu. Res se je potrudila, se mi zdi, da je imela spoštovanje tako do Slavice kot do vašega posla, da ja ne bi neko nadomeščanje pokvarilo vtisa, ki ga je naredila Slavica.

Pa se smatrate za zahtevno stranko?

Hm … V bistvu ne, mogoče ravno obratno. Že zaradi same vzgoje ti je nerodno kaj reči, sploh ker veš, da nekdo opravlja delo, ki je tebi zoprno.

Našo hišo imajo pajki blazno radi in vsakodnevno nastanejo nove pajčevine. In ker imamo polno nekih kotičkov, se hitro kakšno spregleda. Zato sem se s Slavico pogovorila in jo prosila, da posveti dodatno pozornost še pajčevinam.

Je pa tako, da sem sama Slavici povedala, da razumem, da s prvim čiščenjem ne bo še povsem čisto, ker smo prej tri leta držali neki minimum, in da bo potrebnih par čiščenj, da se vse pospravi in potem vzdržuje.

No, pa še zadnje vprašanje: bi Beeping priporočili naprej? 

Jaz ga priporočam naprej vsem znankam in prijateljicam. Ker je res problem, da je današnji standard v družbi ta, da moraš imeti vse čisto in pospravljeno. In to grozno frustira ljudi, ker nimamo enostavnih služb, nimamo enostavnega življenja, potrebno je usklajevati en kup stvari in potem prideš domov in imaš še za pospravljati…. Res priporočam vsem prijateljicam, jim govorim, da naj naredijo to zase, in pa tudi moškim kolegom, naj to naredijo za svoje partnerke. (smeh)

Comments are closed.