Beeping

Kako odmašiti odtoke in se znebiti neprijetnih vonjav?

zamašeni odtoki

Vsaka družina ve kako pomembno je ohranjati kuhinjska in kopalniška korita čista. To so področja, ki jih pogosto uporabljamo. V kuhinji, ko vsakodnevno pomivamo posodo, v kopalnici, ko se tuširamo, brijemo, umivamo zobe,..Skratka ogromno dejavnikov, ki lahko povzročijo zamašitev odtoka, ki sledi v poplavo in neprijeten vonj.

Kako odmašiti odtok?

Veliko je izdelkov, ki vam lahko pri tej težavi pomaga hitro in učinkovito.

1.) Naravna čistila za odtoke (zaradi okoljskih in varnostnih razlogov se veliko ljudi odloča za čim bolj naravne izdelke)

Preizkušena metoda, ki drži je:

v suh umivalnik vlijemo vsaj eno skodelico pecilnega praška vse navzdol po cevi. Nato vlijemo dve skodelici vrele vode in počakamo nekaj minut. Dodajte še eno skodelico sode bikarbone in takoj še eno skodelico belega kisa. Pojavili se bodo mehurčki in rahlo piskajoč zvok. Ne skrbite, to je dober znak.Ko mehurčki poniknejo, dodajte še dve skodelici vrele vode. To je učinkovit način, da ohranite vaš odtok čist, katerega bi ga lahko opravljali enkrat mesečno.

2.) Kemična čistila za odtoke

Obstaja veliko izdelkov, ki so namenjeni prav zamašitvam odtokov. Ko čistilo vlijemo direktno v zamašen odtok, je naloga kemičnega čistila, da raztopi maščobo in ves nakopičen balast, kar povzroča neprijetne vonjave. Ko čistilo opravi svojo nalogo bo vsa stoječa voda sčasoma odtekla skupaj z balastom.

Pomembno je, da vedno sledite navodilom na izdelkih, ne le zaradi zdravstvenih ali varstvenih razlogov, temveč zaradi tega, ker vsak izdelek zahteva svoj postopek. Situacijo v kateri vidimo, da je pomivalno korito polno vode, moramo drugače obravnavati, kot odtok, pri katerem voda zgolj počasneje pojenja.

Kako se znebiti neprijetnih vonjav

Neprijetne vonjave so stranski učinki zamašitve odtoka. V večini primerov se odtok zamaši zaradi kopičenja večjih stvari, ki so prevelike za v odtok. Nato pričnejo gniti in tu izvira neprijeten vonj. Pogosto čiščenje korit in posledično tudi cevi, je najboljši način, da ohranjamo dober pretok. Mešanico sode bikarbone in kisa lahko redno vključimo v uporabo.

Preverjeni nasveti za ravnanje z odpadki vam bodo pomagali proti neprijetnim vonjavam :

  • V kuhinji uporabljajte smeti, ki bodo namenjene bio odpadkom
  • V kopalnici razmislite o uporabi varovalne mrežice nad odtoki

Ključni koraki

– Razmislite kaj vržete v odtok.

– Vlagajte v dobre filtre.

– Uporabljajte izdelke za njihov namen.

– Vedno upoštevajte varnostna navodila.

Comments are closed.