Beeping

Kako odstraniti madež rdečega vina iz oblačil

madež rdečega vina

Morate odstraniti madež rdečega vina iz oblek, posteljnine ali drugega materiala? Ta članek ti bo zagotovil koristne nasvete pri odstranjevanju madežev.

Priporočamo, da ne čakate, da se madež posuši. Madež poskusite odstraniti čim prej in si s tem povečajte možnosti, da ga odstranimo.

Vsi smo že kdaj doživeli prijetno večerjo z bližnjimi, ko je roka zdrsnila po kozarcu ali steklenici in nastal je ogromen rdeč madež na vaši novi beli obleki. Medtem, ko je madež rdečega vina lahko neprijeten in grd na pogled, ga lahko vseeno hitro odstranimo. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako odstraniti rdeč vinski madež iz oblek in ostalih tkanin.

  1. Popivnamo odvečno tekočino.
  2. Uporaba soli. Ta vpije odvečno tekočino in prepreči nadaljno pronicanje v tkanino.
  3. Uporabi belo vino, ki pomaga nevtralizirati madež.
  4. Soda bikarbona (kot pasta, lahko pomaga odstraniti vinski madež.)
  5. Operite kot običajno. Ne pozabite gledati oznake na tekstilu.

KAKO ODSTRANITI RDEČ VINSKI MADEŽ: KORAK ZA KORAKOM

Ali madež popivnati ali nanj zgolj nanesti kuhinjsko krpo je odvisno od količine politega vina na tkanini. Madeža ne drgnite, saj lahko s tem situacijo še poslabšate.

Če je možno, na vlažen madež stresite nekaj soli. Sol vpije odvečno tekočino in ustavi nadaljno pronicanje v tkanino.

Lahko poskusite tudi z uporabo belega vina na rdeč vinski madež, saj bo pomagal pri nevtraliziranju. Madež nežno popivnajte. Prav tako je pri takih madežih koristna uporaba pecilnega praška.

Po uporabi soli, pecilnega praška in belega vina, bi morali opaziti razliko. Če je madež večji in že zasušen, obleko (vsaj umazani del) namočite v belo vino in ali sodavico.

Če navedene metode niso na voljo ali ne odstranijo madeža, nanj nanesite čistilo za odstranjevanje madežev. Sledite navodilom na etiketi oz. embalaži.

Ko končamo, obleko operemo na hladni temperaturi. Izogibajmo se pranju in sušenju na visoki temperaturi.

Upoštevajte, da so ti koraki primerni za madeže na bombažu ali poliestru. Če se madež zgodi na svili je smiselno, da ga odnesemo v čistilnico, kjer ga bodo odstranili profesionalno. Vedno se ozirajte na etikete na obleki in temu primerno uporabljate vsa čistila za odstranjevanje madežev. Prav tako ne pozabite, da prej ko se boste lotili odstranjevanja madežev, več je možnosti, da bo uspešno.

Zaradi madeža rdečega vina še ni konec sveta. Upamo, da bodo ti nasveti pomagali, da se boste namesto madeža obremenjevali s tem, da ste polili dobro vino.

Do čiste stanovanja v minuti s klikom na to povezavo

Comments are closed.