Beeping

Kako pravilno očistiti in razkužiti dom?

razkuževanje

Ker se novi koronavirus še naprej širi, vedno več ljudi išče prave načine, kako razkužiti svoje življenjske prostore. Vse nasvete za varno in učinkovito čiščenje ter razkuževanje smo zbrali na enem mestu. Priporočamo, da se teh nasvetov držite tudi drugače kot preventivni ukrep proti vsem virusom. 

Najprej je potrebno očistiti, nato razkužiti.

Pomembno je, da vedno s površin najprej odstranite delce umazanije, ki se naberejo čez dan. Nato šele sledi razkuževanje z dezinfekcijskimi sredstvi, ki uničijo mikrobe na površinah. 

Pogosto dotaknjene površine razkužujte bolj pogosto.

Površine, ki jih pogosteje uporabljamo, so največje leglo bakterij, zato je pomembno, da jim namenite nekaj več dezinfekcijske pozornosti. Pogosteje razkužujte mesta, kot so kljuke, stikala, pipe, delovne površine, otroške igrače in stranišča.

Med čiščenjem nosite rokavice in poskrbite za dobro prezračevanje.

Najbolje je, da uporabljate rokavice za enkratno uporabo in jih po končanem čiščenju vržete v koš. Če uporabljate rokavice za večkratno uporabo, jih ne uporabljajte za druge namene. Po končanem čiščenju temeljito očistite roke. Rokavice, slecite stran od telesa in pazite, da se zunanja stran rokavice ne dotakne vaše kože.

Umazano perilo operite na toplejših nastavitvah.

Umazanega perila ne stresajte, saj lahko delci po zraku širijo virus. Za pranje uporabite najtoplejšo nastavitev vode in oblačila nato popolnoma posušite. Če pri pranju umazanega perila ne uporabljate rokavic, si nato umijte roke. 

Očistite svojo elektroniko.

Telefoni in tablični računalniki so prav tako ena izmed najbolj dotakljivih površin, zato je tudi njih potrebno očistiti. Izogibajte se uporabi alkoholnih raztopin, razkužil ali podobnih razpršil, da ne poškodujete zaščitnih premazov. Namesto tega krpo iz mikrovlaken navlažite z milom in vodo ter z njo pomijte zaslon. Pred čiščenjem obvezno ugasnite napravo. 

Poleg temeljitega umivanja rok in izogibanja tesnim stikom z ljudmi, z globinskim čiščenjem stanovanja naredite še nekaj dodatnega v boju proti virusom.

Da bo vaš dom ostal čist in redno vzdrževan tudi, ko bo vse to za nami pa naročite Beeping.

Comments are closed.