Beeping

Kako učinkovito odstraniti pasjo dlako? Beeping nasvet.

odstranitev pasje dlake

Prišla je jesen in z njo nižje temperature. Skupaj z nami se na toplem crkljajo tudi naši ljubljenčki. Le-ti pa v naš dom poleg veselja in ljubezni, prinesejo tudi odpadlo dlako. Beeping je za vas zbral nekaj učinkovitih nasvetov, kako odstraniti pasjo dlako, da bo vaš dom vedno čist.

Gumijasta rokavica je poceni in učinkovit pripomoček pri čiščenju odpadle dlake z oblazinjenega pohištva. Rokavico preprosto navlažite (prej preverite ali se izbrano pohištvo sme zmočiti) in potegnite po želeni površini. Dlake se bodo sprijele v skupke, ki jih boste z lahkoto odstranili.

Pri čiščenju preprog vam bo pomagal gumijasti brisalec za okna. Suhega potegnite po preprogi. Statika bo naelektrila odpadle dlake in jih potegnila iz preproge. Pred čiščenjem lahko preprogo posujete še s sodo bikarbono. Le-ta bo odpravila neprijetne vonjave in hkrati razrahljala vlakna v preprogi, zaradi česar se bodo dlake odstranile še lažje.

Za prvo čiščenje tal nikar ne uporabite sesalca ali metle, saj boste s tem odpadlo dlako le razpihali naokoli. Rajši uporabite elektrostatično krpo za brisanje prahu. Dlake se bodo oprijele krpe in ne bodo letele po zraku. Če vam kakšna uide, jo lahko še vedno posesate. 😉

Iz oblačil boste odpadlo dlako najlažje odstranili tako, da pred pranjem v pralni stroj dodate beli kis. Le-ta bo razrahljal vlakna v oblačilih in dlaka bo med pranjem padla ven. V kolikor ta metoda ne bi odstranila vseh dlak, si lahko okoli dlani ovijete kos maskirnega traku in preostale dlake preprosto polepite stran.

Comments are closed.