Beeping

Noč čarovnic je tu – naj bo ustvarjalna

noč čarovnic je tu

Ker se bliža noč čarovnic, njive pa so polne buč, smo se v Beepingu odločili, da vam pokažemo, kako z nekaj spretnosti to poljščino spremeniti v zanimiv okrasek.

Potrebujete: bučo, nož, žlico, akrilne barve/lake, čopič, tekoče lepilo, vrvico, druge okraske (po želji).

Postopek: delovno površino zaščitite s časopisnim papirjem. Buči odrežite vrh in ga odložite na stran. Z nožem ob robovih zarežite v meso, nato pa sredico odstranite z žlico; strgajte toliko časa, da ostane samo trda lupina. Z barvnim lakom (ali akrilnimi barvami) obarvajte notranjost. Pustite 20 min, da se popolnoma posuši. V kolikor boste barvali z akrilnimi barvami, jih ne redčite z vodo, saj se bodo v tem primeru slabo prijele lupine.

Ko je barva suha, se lahko lotite izrezovanja oblik. Mi smo se odločili za zvezdo in trikotnika. Z akrili pobarvajte robove, ki so nastali pri izrezovanju oblik. Z barvnim lakom (ali akrilnimi barvami) posprejajte zunanjost buče. Mi smo izbrali lak zlate barve. Pustite, da se popolnoma posuši.

Sedaj se bomo posvetili vrhu. Preverite, ali se ga drži še kaj mesa; če je potrebno, ga odstranite. Vrh od peclja navzdol ovijte z vrvico. Za vsak ovoj vrvice nanesite lepilo na bučo, da vrvico pritrdite na lupino. Ko je vrh popolnoma ovit, ga lahko posprejate z barvnim lakom. Bučo lahko okrasite še z drugimi okraski (npr. barvni kamenčki, perle, žica…).

K ustvarjanju povabite še svoje najmlajše in jim pričarajte prijetno popoldne. V kolikor bi po ustvarjanju ostal nered, pa lahko v 60 sekundah naročite beeperja, ki bo poskrbel, da se bo vaš dom ponovno svetil 🙂 

Naš izdelek si lahko ogledate na naši facebook strani.

Comments are closed.