Beeping

Urejen dom in urejene finance z roko v roki?

finance

Zbrali smo 5 nasvetov za vodenje osebnih financ.

Finance imajo pomembno vlogo v našem življenju, kako z njimi ravnamo pa odločilno vpliva na naš življenjski stil. Pametno ravnanje nam omogoča, da lahko iz življenja iztisnemo kar največ. Samo s servisom kot je Beeping lahko letno privarčujete do 286 ur dodatnega časa. Hobiji, otroci, prijatelji in projekti bi vam bili hvaležni, da ta čas namenite njim.

Ne glede na to, koliko denarja ali premoženja imamo, si lahko z doslednim upravljanjem zagotovimo finančno varnost, s tem pa mirno spanje in boljše počutje. Gre za to, kako pridobivamo, upravljamo, varčujemo, plemenitimo in porabljamo denarna sredstva.

  1. korak: Obvladujte porabo

Spoznajte svoj odnos do denarja in premislite tehnike razporejanja prejemkov in obvladovanja porabe. Ali ločite denarni tok od premoženja in razumete njune medsebojne vplive? Velik del prebivalstva priznava, da ne meri redno svoje porabe in nima jasne predstave o tem kako je poraba razdeljena.

  1. korak: Poskrbite za finančno varnost

Varnostna in pokojninska rezerva ter zaščita finančno odvisnih članov družine je temelj finančne varnosti. Kolikšen obseg potrebujemo? Kako jo oblikujemo, da nam bo na razpolago, ko jo bomo potrebovali?

  1. korak: Razumno se zadolžujte

Za kakšne namene se je razumno zadolževati in do kakšnega zneska? Izračunajte si svojo mejo zadolženosti. In kaj, ko gre vse narobe…? Kredit omogoča, da lahko zasledujete svoje sanje vendar je treba znati vedeti, kakšne so lahko negativne posledice v primeru nezmožnosti odplačevanja.

  1. korak: Plemenitite svoje premoženje

Preverite vaš odnos do tveganja! Pomembno je najti ustrezno ravnotežje med tveganjem, donosom in likvidnostjo vaših prihrankov. Tu je najpomembneje, da poznate samega sebe. Vedeti morate kje je meja udobja, ko pride do investiranja.

  1. korak: Načrtujte prihodnost

Postavite si svoje osebne finančne cilje in izdelajte strategijo za njihovo doseganje. Do 40% svojega prihodka lahko namenite uresničevanju.Kako upravljamo z denarjem je odvisno od tega, v kateri fazi življenjskega cikla smo. Tipične faze v življenjskem ciklu so:

  • finančno osamosvajanje;
  • ustvarjanje kariere, družine, finančne varnosti;
  • priprava na spremembo življenjskega stila (priprava na upokojitev in s tem sprememba življenjskega stila);
  • upokojitev.

Verjamemo, da je mnogo izmed bralcev seznanjenih in dobro vodi svoj proračun. Vseeno pa ne bo škodilo, da si stvar še enkrat jasno predočite.

Potrebujete pomoč pri načrtovanju mesečnega proračuna? Izračun lahko preprosto opravite s klikom na spodnji kalkulator.

www.beeping.si

Comments are closed.